Krakau bezoeken

Krakau is een steeds populairdere stedentripbestemming aan het worden in Europa. Dit heeft het gedeeltelijk te danken aan de vele prachtige musea, de bijzondere bezienswaardigheden en het donkere oorlogsverleden van de stad. Een andere belangrijke reden dat steeds meer toeristen kiezen voor een stedentrip naar Krakau is, omdat het goedkoop is. Niet alleen het eten en drinken en overnachten in Krakau is relatief goedkoop, maar ook de vluchten naar de stad worden door de komst van de prijsvechters steeds goedkoper. Krakau is dan ook een echte budgetbestemming.
De meeste toeristen die een bezoek brengen aan Krakau combineren hun stedentrip met een bezoek aan Auschwitz of de zoutmijnen van Krakau. Heb je hier echter geen behoefte aan dan heeft Krakau nog steeds meer dan genoeg te bieden voor een lang weekend of midweek.Overnachten

Er zijn in Krakau behoorlijk wat verschillende overnachtingsmogelijkheden te vinden. Opvallend is de hoeveelheid hostels die er in het historische centrum van Krakau gevestigd zijn. Dit zal hoogstwaarschijnlijk te maken hebben met de vele studenten die in de stad verblijven. In de binnenstad van Krakau en in de wijken hier direct omheen zijn de meeste hotels te vinden. De wijken Kazimierz, Podgórze en Gregorski worden gezien als de leukste en gezelligste wijken van Krakau om te overnachten. Wie in Krakau alleen maar verouderde hotels verwacht zal bedrogen uitkomen. Er zijn in de stad namelijk behoorlijk wat design, boetiek en moderne hotels te vinden. De mooiste en meest geliefde hotels in het historische centrum van Krakau zijn het INX Design Hotel, het vijfsterren Unicus Palace Hotel en het Grand Ascot Hotel. In de wijk Kazimierz ligt het Puro Kraków Kazimierz. Dit prachtige viersterrenhotel staat bekend om zijn modern ingerichte kamers. Bijkomend voordeel van dit hotel is dat je gratis van de huurfietsen gebruik kunt maken.

De prijzen van de verschillende hotels en andere overnachtingsmogelijkheden in Krakau kun je snel en gemakkelijk vergelijken op Trivago.nl.

Winkelen

Het leuke van winkelen in het historische centrum van Krakau is dat je er maar weinig echt hele grote winkelketens tegenkomt. Deze zijn namelijk bijna allemaal weggestopt in de verschillende winkelcentra die er in en om de stad te vinden zijn. In het centrum van Krakau kom je dan ook hoofdzakelijk leuke kleine winkels en boetieks tegen. In de wijken net buiten het centrum zijn de vintage en meer hippere winkeltjes te vinden. In de wijk Kazimierz zijn er opvallend veel vintage- en tweedehandskledingwinkels te vinden.

Ben je op zoek naar leuke souvenirs, dan kun je het beste een kijkje gaan nemen in de Sukiennice. Op de plaats waren vroeger handelaren uit alle delen van de wereld te vinden waren zijn tegenwoordig de souvenirkraampjes te vinden. Veel houten snijwerken en andere plaatselijke nijverheid is wat je er tegenkomt.

Er zijn in Krakau twee enorme winkelcentra te vinden. Galeria Krakowska bij het centraal station is met ongeveer 250 winkels de grootste. De andere, Galeria Kazimierz is met 150 winkels een stuk kleiner maar nog steeds behoorlijk groot.

Krakau kaart

Ben je van plan om tijdens je bezoek aan de stad behoorlijk wat musea en bezienswaardigheden te gaan bezoeken dan is de Krakaukaart een must have. Met deze kaart kun je veertig musea en attracties in en om Krakau gratis bezoeken en je kunt gratis gebruik maken van het openbaar vervoer in de stad. Zelfs het openbaar vervoer naar de Zoutmijn van Krakau is inbegrepen. Je kunt de kaart voor twee of drie dagen kopen.

Koop voor je bezoek aan Krakau je kortingskaart voordelig online en profiteer direct van alle voordelen


Ontdek Krakau op de fiets

Wie op een leuke en snelle manier de verschillende highlights van Krakau wilt ontdekken kan dit het beste doen op de fiets. Bij Bajabikes maak je onder begeleiding van een ervaren Engelstalige gids een fietstocht van ongeveer drie-en-een-half uur. Tijdens de fietstocht kom je langs de vele hoogtepunten in Krakau zoals de Grote Markt, de oude stadsmuren, de Mariakerk, de wijk Kazimierz, de Oscar Schindlerfabriek en de Draak van Krakau. Tijdens het fiets en de vele stops verteld de gids je alles over de voormalige koningsstad van Polen.

Reserveer je hier geheel vrijblijvend je fietstocht met gids door Krakau

Eten en drinken

Er zijn in Krakau behoorlijk wat typisch Poolse restaurants te vinden. Het merendeel van deze restaurants hebben een traditionele Poolse kaart met gerechten als bietensoep (Barszcz), Bigos, Pierogies en veel gerechten met varkensvlees. Een typisch gerecht van Krakau is langzaam gegaard varkensvlees op een broodje. Een soort hamburger van gegaard varkensvlees.
Natuurlijk zijn er in Krakau ook meer dan genoeg plaatsen te vinden waar je even wat kunt drinken. Op en om de grote markt van de stad zijn er genoeg plaatsen te vinden waar je een bakje koffie met een zoetig taartje of cake kunt krijgen. Wil je een biertje of wat anders drinken dan is er gelukkig ook meer dan genoeg keuze. Persoonlijke favoriet is de Bierhalle waar ze heerlijk zelf gebrouwen ambachtelijke bieren verkopen.

Stadswandelingen

Net als de meeste grote steden in de wereld kun je in Krakau enkele prachtige stadswandelingen maken. Je kunt bij het bureau voor toerisme verschillende wandelingen ophalen of gewoon de bordjes in de stad volgen. Op meerdere plaatsen in de stad zijn er grote plattegronden te vinden die je langs de verschillende bezienswaardigheden in de stad leiden. De leukste wandelingen nemen je mee tot net buiten de gebaande paden naar de buitenwijken net buiten het historische centrum. Zo kun je bijvoorbeeld in de oude Joodse wijk enkele mooie stadswandelingen maken, maar ook in de wijk Podgórze kun je prachtig wandelen.